Nieuws   Zoeken 

Beppie's kandeel, speciaal voor Janny
Ingredienten: (6 pers.):
1 fles witte Duitse wijn
1/2 pijpje kaneel
4 kruidnagels
Schil van een 1/2 citroen, alleen het geel
4 eierdooiers
75 gr. suiker
5 gr. maïzena
Bereiding:
De wijn in een pan doen. De kaneel, kruidnagels en de citoenschil er bij doen en de wijn op een heel laag pitje langzaam aan de kook brengen. Intussen in een kom de eierdooiers met de suiker heel licht en schuimig kloppen.
De maïzena boven de massa zeven en er luchtig doorscheppen. Met een schuimspaan de kruiden en de citroenschil uit de wijn scheppen. De warme wijn al kloppend bij het dooiermengsel schenken. Het mengsel terug in de pan schenken en al kloppend op een laag pitje verwarmentot een licht gebonden saus is ontstaan. De kandeel warm in kleine kopjes serveren of koud in sherryglazen.
Receptnummer: 2656 | Categorie: Drank | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Dit is een Oud-Hollandse drank, die eigenlijk bij een kraamvisite wordt geserveerd.
Dus ik zou zeggen, doe je best. Groetjes Beppie.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept