Uientaart
Ingredienten: (4 pers.):
6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
1 kg uien
25 gr. boter
2 el olijfolie
75 gr. magere spekreepjes
2 eieren (m)
2 dl room culinair
100 gr. geraspte belegen kaas
peper, zout
steunvulling
Bereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel en snijd de uien in heel dunne ringen. Verhit de boter met de olie en bak de spekreepjes al omscheppend goudbruin. Voeg de ui toe en bak al omscheppend in ca. 5 min. glazig. Temper het vuur en laat het uimengsel 10 min. op een laag vuur met de deksel op de pan stoven. Verwarm de oven voor op 225C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap. Bekleed een ingevette lage taartvorm met het deeg, prik het deeg in met een vork en snijd de overhangende randjes eraf. Vul de taartbodem (28 cm) met een stuk bakpapier en een steunvulling van oude peulvruchten of bakkorrels. Bak de taartbodem 10 min. met de steunvulling in de voorverwarmde oven. Neem de steunvulling met het bakpapier uit de taartbodem. Roer de eieren met de room culinair en de kaas los en roer het door het uienmengsel. Breng op smaak met peper en zout en vul de taartbodem met het mengsel. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.
Receptnummer: 266 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 70 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept