Nieuws   Zoeken 

Mieke's KlSlR - turks koud gerecht
Ingredienten: (4 pers.):
halve kilo fijne bulgur
10 pijpajuinen
50 gr. peterselie
3 tomaten
3 pepers
1 komkommer
halve krop sla
2 dl. olie
zout, pilipili, zwarte peper
3 soeplepels tomatenpuree
1 citroen
een beetje kokend water
Bereiding:
De fijne bulgur in een kom leggen , een beetje kokend water bij doen, goed mengen en 10 minuutjes laten dampen met deksel er op. 3 lepels tomatenpuree onder de bulgur mengen tot alle korreltjes gekleurd zijn. zout, peper, pilipili en een beetje citroensap er bij voegen en goed mengen. Daarna de fijn gesneden tomaten, peterselie sla, komkommer, pijpajuin en olie toevoegen en nog eens goed mengen.
Receptnummer: 2668 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: mieke
Opmerking:
Dit is een traditioneel Turks gerecht waarvan het recept me werd gegeven door een Turkse vriendin. Lekker fris, zeker in de zomer ! Bulgur lijkt een beetje op de Marokkaanse couscous en is verkrijgbaar bij elke Turkse kruidenier.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept