Ingredienten: (4 pers.):
1 sinaasappel
175 gr. gedroogde gewelde abrikozen
250 gr. mascarpone
1 el melk
2 el limonadesiroop cassis
4 kaneelkoekjes (Kanelly’s, bolletje)
poedersuiker | Bereiding:
Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil dun af en pers de vrucht uit. Breng de abrikozen met het sinaasappelsap, de rasp en 1/2 dl water aan kook en laat ze 10 min. op een laag vuur koken. Neem de abrikozen uit de pan en hak ze fijn. Roer ze door het kookvocht en laat de compote afkoelen. Roer de mascarpone met de melk los en verdeel het over 4 bordjes. Maak met een klein vorkje een kuiltje in het midden en schenk de siroop erover. Roer het met de vork door zodat er strepen siroop ontstaan. Bestuif de koekjes met poedersuiker. Schep de compote naast de mascarpone en garneer met de koekjes.
|