Nieuws   Zoeken 

Beppie's gebakken kwarktaart (van mijn schoondochter Jeannet)
Ingredienten: (10 pers.):
1 blikje abrikozen op lichte siroop
1/2 rol volkoren- biskwie
50 gr boter
125 gr. suiker
3 eetl. abrikozenjam
3 eieren
450 gr. magere kwark
2 zakjes vanillesuiker
50 gr. bloem
1 1/2 dl. slagroom
1 eetl. citoenrasp, evt. uit potje van Baukje
Beetje zout
Poedersuiker uit strooibus
Beetje boter om in te vetten
Bakpapier
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 175°. Vorm bekleden met bakpapier en invetten. Abrikozen uit laten lekken en droog deppen.
De biskwies fijnmalen. In een pan, op zacht vuur, de boter smelten, niet bruin laten worden. Boter met 25 gr. suiker door de biskwiekruimels roeren tot een samenhangend mengsel.
Mengsel over de bodem van de vorm verdelen en goed aandrukken. Jam over de bodem uitstrijken en de abrikozen er over verdelen. Eieren splitsen en in een kom de dooiers, kwark, vanillesuiker en de rest van de suiker tot een glad mengsel kloppen. Bloem, slagroom, citoenrasp en mespunt zout er door kloppen. In andere kom eiwitten stijf kloppen en luchtig door door het kwarkmengel spatelen. Het mengsel in een vorm doen en de bovenkant gladstrijken. Kwarktaart in het midden van de oven in ca. 1 uur bruin en gaar bakken. Uit de oven halen en ong. 10 min. laten afkoelen. Papier voorzichtig verwijderen en de taart op een rooster laten afkoelen. Ong. 10 minuten.
De taart nog 3 uur afgedekt, in de koelkast zetten. Daarna bestrooien met poedersuiker.
Receptnummer: 2699 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Voorbereidingtijd ca. 1 uur, en 3 uur in de koelkast. Jeannetje heeft haar best gedaan, de hele familie vondt hem heerlijk!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept