Schnitzel met rode paprikasaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 gele en 1 groene paprika
1 kleine ui
3 teentjes knoflook
2 rode paprika's
2 el pijnboompitten
50 gr. boter
2 dl kruidenbouillon
1/2 tl tijm
1 dl room culinair
peper, zout
2 takjes basilicum
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C. Rooster de gele en de groene paprika ca. 20 min. in de voorverwarmde oven totdat het vel loslaat en er geblakerd uitziet. Neem de paprika's uit de oven, pak ze in een plastic zak en laat ze 10 min. rusten. Ontvel ze, maak ze schoon en snijd ze in repen. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Maak de rode paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Verhit de helft van de boter en fruit de ui met knoflook en de rode paprika in ca. 3 min. op een laag vuur. Voeg de bouillon en de tijm toe en laat het op een laag vuur 15 min. zachtjes koken. Verhit de rest van de boter en bak de schnitzels om en om in ca. 7 min. gaar. Houd ze warm. Pureer het paprikamengsel in de keukenmachine, met een staafmixer of wrijf het door een zeef. Schenk het terug in de pan en voeg de room culinair toe. Breng de saus al roerend aan de kook en laat deze iets inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel de repen geroosterde paprika over de schnitzels en garneer ze met de pijnboompitten en toefjes basilicum. Serveer de saus er apart bij. lekker met tagliatelle.
Receptnummer: 270 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept