Marion's ovenschotel met kool en gehakt
Ingredienten: (4 pers.):
1 kleine witte kool
1/2 el. zout
50 gr. boter
400 gr. mager gehakt
mespunt nootmuskaat
t tl selderijzout
4 tl paprikapoeder
1 rode paprika in reepjes
1 zakjes jus poeder pikant
4 el geraspte kaas
Bereiding:
De koolwassen en de bladeren eraf halen. Deze 15 min. in ruim water koken met een beetje zout; daarna koovocht afgieten.
Een vuurvaste schaal invetten,en de over voorverwarmen op 200' C. Het gehakt aan maken zoals gewent en de kruiden toevoegen. De helft van de koolbladeren in de schaal leggen, hierop de helft van het gehakt en daarop de paprikareepjes dit herhalen tot alles er in zit. De jus volgen de verpakking aanmaken en de saus over de schaal gieten. Dan als laatste de geraspte kaas wordt nog lekkerder met een beetje paneermeel en wat klontjes boter. De schaal 25-35 minuten in de oven zetten. En je hebt een heerlijke maaltijd je kan er puree of gebakken aardappeltjes bij eten. HEERLIJK.
Receptnummer: 2729 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Marion
Opmerking:
Het is goed om deze schaal van te voren te maken dan ben je s' avonds gauw klaar en hebt weining afwas.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept