Caribische bonenschotel
Ingredienten: (4 pers.):
150 gr. chorizo in dikke plakken, vleeswaar
300 gr. rundergehakt
1 ui
1 rode en 1 groene paprika
2 rijpe bananen
1 blikje mas (300 gr.)
1 blikje tomaatblokjes (400 ml)
1 el hot peppersauce
1 tl kaneelpoeder
2 tl tijm
1 blikje kidneybonen (a 400 gr. jonker fris)
peper, zout
Bereiding:
Snijd de chorizo in blokjes en bak deze in een braadpan zachtjes uit. Voeg het gehakt toe en bak dit al omscheppend rul. laat het gehakt ca. 5 min. zachtjes sudderen. Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Laat de mais uitlekken. Schep de ui, de paprika en de banaan door het gehakt en laat het geheel nog ca. 5 min. zachtjes sudderen. Schep dan de mas, de tomaatstukjes, de hot peppersauce, het kaneelpoeder, de tijm en de kidneybonen met vocht erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat het nog ca. 5-10 min. zachtjes sudderen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Lekker met stokbrood en een salade van ijsbergslamix
Receptnummer: 273 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept