Nieuws   Zoeken 

Els' moussaka van kip
Ingredienten: (4 pers.):
4 el olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
pnd. kipgehakt
2 el tomatenpuree
3 dl kippenbouillon
2 el gehakte peterselie
zout en peper
2 grote aubergines
1
5 dl yoghurt
1 ei
1 ons geraspte kaas
2 el parmezaanse kaas
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Ui snipperen en de aubergines in dunne plakken snijden. Verhit de helft van de olijfolie, voeg ui en uitgeperste knoflook toe en laat dit even zachtjes bakken. Doe de kipgehakt erbij en bak dit tot het bruin is. Dan voeg je de tomatenpuree, bouillon, peterselie en zout en peper toe. Laat het met de deksel op de pan zachtjes sudderen. In de tussentijd leg je de plakken aubergine op een ingevet stuk bakpapier en besprenkel ze met de rest van de olijfolie. Leg het in een ovenvaste schaal en bak ze ong. 8 mnuten in de voorverwarmde oven. Daarna haal ze eruit en leg je in de schaal om en om kipmengsel en aubergine. Je eindigt met aubergine. Meng de yoghurt met het ei en de geraspte kaas. Giet dit over de kip. Bestrooi het met de parmezaanse kaas en bak het ong. 40 minuten in de oven tot het goudbruin is. Eet smakelijk! ! ! ! !
Receptnummer: 2734 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 55 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Wanneer je niet zo'n grote eter bent is dit zelfs voldoende voor 6 personen want het is best machtig. Geef er een lekkere frisse salade bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept