Nieuws   Zoeken 

Els' Spaanse spinazie
Ingredienten: (4 pers.):
verse of diepvries spinazie
2 knoflooktenen
50 gr. rozijnen
50 gr. pijnboompitten
100 gr. Serranoham (of andere gedroogde ham)
zout en peper
(eventueel 1 ui en 150 gr. spekblokjes i.p.v. ham)
Bereiding:
Espinacas con pasas y piƱones. (spinazie met rozijnen en pijnboompitten).
Voor 4 personen: verse spinazie of diepvriesspinazie gaar maken (Geen gehakte spinazie). 50 gr. rozijnen even wellen in heet water, 50 gr. pijnboompitten in een pan met een drupje olie even roosteren. In wat (olijf)olie 2 gesnipperde teentjes knoflook even fruiten, samen met 100 gram klein gesneden Serranoham. Dan de gare spinazie, de gewelde rozijnen en de geroosterde pijnboompitten erbij doen, zout en peper naar smaak en alles in 10 min. goed doorwarmen.
Receptnummer: 2745 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Els Buijk
Opmerking:
In Spanje krijg je dit recept als "eerste schotel" (primer plato). Zelf maak ik het met een ui erbij en spekblokjes i.p.v. de ham. Spekblokjes met de ui en knoflook samen fruiten. Serveren met aardappelen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept