Provencaalse kipschotel
Ingredienten: (4 pers.):
2 rode uien
1 spitskool van ca. 1 kg
4 tomaten
500 gr. kipfilet
peper, zout
3 el olijfolie
1 dl kippenbouillon (van een tablet)
1 el mosterd
1 el oregano
Bereiding:
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de spitskool in grove repen. Was de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de kipfilets in stukken en strooi er peper en zout over. Verhit de olie in een braadpan en bak de stukken kip bruin. Schep de ui en de kool erdoor en bak ze heel even mee. Voeg de bouillon, de mosterd en de oregano toe en stoof het gerecht met de deksel schuin op de pan in ca. 20 min. heel zachtjes gaar. Schep de tomaten erdoor en warm het gerecht nog ca. 1 min. door. lekker met ciabatta.
Receptnummer: 275 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 37 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept