Nieuws   Zoeken 

Tamara's ovenschotel
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr geschilde aardappelen (droog kokende)
300 gr gehakt + gehaktkruiden
zak/pot spinazie (of gebruik verse spinazie)
melk/margarine/nootmuskaat/zout/peper
Bereiding:
Verwarm de op 180 graden. Kook de aardappelen totdat ze goed gaar zijn, laat de spinazie ontdooien en bak het gekruide gehakt totdat het een lekker kleurtje heeft. Aardappelen afgieten en pureren met 10 gr margarine, melk en naar smaak peper en nootmuskaat toevoegen. Neem een diepe (glazen) ovenschaal en doe daar achtereenvolgens het gehakt, de spinazie en de aardappelpuree in. Maak het gerecht af door wat paneermeel erop te strooien. Zet het gerecht 30 min. in de oven op 180 graden.
Receptnummer: 2753 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Tamara Hazenberg
Opmerking:
Dit gerecht kan ook vegetarisch gemaakt worden. Gebruik dan in plaats van het gehakt 6 hardgekookte eieren. Leg de eieren heel of in plakjes tussen twee laagjes spinazie en maak het recept af zoals vermeld in het recept.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept