Nieuws   Zoeken 

Beppie's Tortilla
Ingredienten: (4 pers.):
10 eetl. olijfolie
1 grote witte ui
Ong. 6 aardappelen
6 eieren
Zout/peper
Bereiding:
Verhit de olie. Bak hierin de gesnipperde ui en de in plakjes gesneden aardappelen ±15 min. op zacht vuur tot de aardappelen gaar zijn. Laat de aardappelen in een vergiet uitlekken en vang 2 eetlepels olie op. Veeg de koekenpan schoon. Klop de eieren los met een beetje zout/peper.
Roer het mengsel erdoor en laat het 15 min. intrekken. Verhit 1 eetl. olie (opgevangen uit de vergiet) in de koekenpan en schenk het aardappelmengsel er in een keer bij. Over de pan verdelen en wat aandrukken. Laat de tortilla, op zacht vuur, gaar worden tot de onderkant lichtbruin is. Schud de pan regelmatig heen en weer. Keer de tortilla met behulp van een bord of deksel en doe weer 1 eetl. olie in de pan. Laat ook de andere kant van de tortilla lichtbruin worden. Je kunt hem warm of koud serveren.
Receptnummer: 2763 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Je kunt ook nog ± 100 gr., in kleine stukjes gesneden, uitgebakken, ontbijtspek of 100 gr. salami in stukjes gesneden, door het mengsel roeren. Lekker met een frisse salade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept