Nieuws   Zoeken 

Beppie's 'Scones' (op verzoek van Esther)
Ingredienten: (2 pers.):
100 gr. zelfrijzend bakmeel
1/2 theel. bakpoeder
Zout
1 eetl. suiker
40 gr. boter
1/2 ei
2 eetl. karnemelk
1 eetl. melk
Bereiding:
Boven een kom het bakmeel,de bakpoeder,het snufje zout en de suiker zeven. De boter in kleine stukjes snijden en met de vingertoppen door het bakmeel wrijven tot het er uit ziet als broodkruimels. Het losgeklopte ei en de karnemelk en het mengsel tot een stevig deeg kneden. De oven voorverwarmen op 220°C. Het deeg uitrollen, op een met bloem bestoven
werkblad, tot een plak van 1 1/4 dikte. Met een glas van 5 cm. doorsnee rondjes uit het deeg steken. Als je geen deeg wil verliezen kan je het ook in vierkantjes snijden! De plakjes deeg op een ingevette bakplaat leggen en met melk bestrijken. Zeef er wat poedersuiker over. De scones in het midden van de oven in ca. 15 min goudbruin bakken. Snijd ze, warm, doormidden en besmeer ze met boter. Leg de helften weer opelkaar en dien ze warm op.
Receptnummer: 2764 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept