Cuno's gemarineerde entrecote met komijn
Ingredienten: (2 pers.):
4 ons entrecote aan het stuk
jeneverbessen
laurierblaadjes
peper en zout
1 Ui
2 tenen knoflook
2 glazen eenvoudige kookwijn
Komijnzaadjes (veel)
Bereiding:
Zorg er voor dat je mooie entrecote hebt, voor 2 personen zo'n 4 ons aan 1 stuk.
Doe in een platte schaal de gekneusde jeneverbessen, de laurier, de gesnipperde ui en knoflook.
Peper de Entrecote, wentel hem daarna helemaal door de komijnzaadjes, zodat deze volledig bedekt is en leg hem in de schaal.
Doe hierbij de wijn, zodat de entrecote helemaal onder staat.
Laat dit zo'n 2 a 3 uur marineren.
Haal hem na de marinadetijd uit de schaal, en snijd hem in 2 mooie plakken. Passeer de wijnmarinade of haal hem door een zeef. Bak de entrecotes vervolgens 2 minuten per kant mooi bruin. Afhankelijk van je eigen wens iets langer of korter.
Haal ze uit de pan en blus de jus af met de wijnmarinade. Nadat alle alcohol er uit is, kan je hem binden met wat koks- of slagroom.
Receptnummer: 2774 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Cuno
Opmerking:
Doet het prima met een mooie aardappelpuree en bijvoorbeeld haricots vert of gewoon spruitjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept