Cuno's aardappelpuree met groene kool
Ingredienten: (2 pers.):
1 kilo Aardappels, mooie kruimige, Kamperlanders bijvoorbeeld.
1 Theelepeltje cajunkruiden.
1 Flinke klont boter
1 Kopje melk
Een halve groene kool
Zout en peper naar smaak.
Bereiding:
Snijd de groene kool zo fijn mogelijk en blancheer hem daarna in gekookt water zo'n 1 a 2 minuten.
Schil en kook de aardappels zodat deze mooi droog zijn.
Zet in een pannetje de melk op, tezamen met de klont boter, zodat dit smelt en met elkaar vermengt.
Pureer de aardappels en voeg hierbij het zout en de peper en de cajunkruiden. Daarna de melk met boter erbij zodat je een mooie smeuige substantie krijgt.
Sla als laatste de kool er doorheen. Zorg er voor dat je niet te lang wacht met opdienen, omdat anders de kool doorgaart en slap wordt.
Receptnummer: 2775 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Cuno
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept