Nieuws   Zoeken 

lente-ui 'hachee' met varkenshaas en cajunkruiden van Hanneke
Ingredienten: (4 pers.):
250 g varkenshaas
1 eetl. cajunkruiden
2 bosjes lente-ui
40 g vloeibare boter zoals becel bv
1 theel. basterdsuiker of zoetstof
1 theel. bloem
1/4 vleesbouillontablet
1 eetl. azijn
Bereiding:
Snijd de varkenshaasjes in plakken van 1 cm dikte. Wrijf het vlees in met cajunkruiden (houd 1 theel. apart) en laat het geheel even trekken. Snijd de lente-uitjes (ook het groen) in schuine stukjes van ca. 2 cm. Verhit 20 g boter in een ruime koekenpan en bak hierin de lente-ui. Met de suiker of zoetstof (ik ben diabeet vanndaar)op een hoog vuur al roerende goudbruin. Roer de bloem en 1 theel. cajunkruiden erdoor en vervolgens 2 dl water,1/4 bouillontablet en de azijn. Laat de lente-uisaus op een matig vuur 5 minuten koken. Verhit de rest van de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de plakjes varkenshaas om en om bruin. Leg ze in de saus en laat het geheel nog 2 minuten pruttelen.
Receptnummer: 2783 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Lekker met gekookte aardappelen en peultjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept