Nieuws   Zoeken 

Hanneke's ovenschotel met macaroni, spinazie en spekjes
Ingredienten: (4 pers.):
25 g boter
2,5 deciliter crème fraîche
2 eieren
150 g kaas (jonge geraspte kaas)
1 teentje knoflook (geperst)
300 g macaroni
snufje peper (versgemalen)
250 g spekblokjes
1 pakje spinazie (diepvries, 450 g, in deelblokjes)
1 ui (fijngesnipperd)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente. Verhit ondertussen 10 g boter in een hapjespan met anti-aanbaklaag
En bak hierin de spekjes ca. 5 minuten op zacht vuur knapperig. Voeg de knoflook en sjalot toe en fruit deze ca. 5 minuten mee. Voeg de deelblokjes spinazie aan de spekjes toe en verhit deze in ca. 8 minuten op zacht vuur. Schep de macaroni door het spinaziemengsel en breng het mengsel op smaak met peper. Vet een ovenschaal in met 15 g boter en schep het macaronimengsel in de schaal. Klop in een kom de crème fraîche, eieren en 75 g kaas tot een schuimig mengsel, giet dit over de ovenschotel en bedek de bovenzijde met de overige kaas. Plaats de schaal afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 minuten in de oven. Gratineer de ovenschotel tenslotte 5 minuten onafgedekt onder de grill. Verdeel de ovenschotel over 4 borden.
.
Receptnummer: 2784 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
lekker met een groene salade
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept