Nieuws   Zoeken 

Hertveldt's stoofvlees op zijn Vlaams of Vlaamse karbonaden
Ingredienten: (6 pers.):
1 kg stoofvlees in blokken van 3 x3 ongeveer.
3 uien
2 boterhammen zonder korst
mosterd
azijn
4 klontjes suiker
2 blaadjes laurier
1 flesje donkere trappist of geuze
Bereiding:
Laat een beetje boter bruinen in een kom. Voeg er de fijn gesnipperde uien aan toe. Laat de uien echt zwart worden. Geen schrik hebben, ze moeten echt zwart zijn. Voeg er alle stoofvlees aan toe en schep regelmatig om. Na een tijdje verschijnt het vleesvocht dat een mooie donkerbruine kleur zal hebben. Voeg er een flesje donkere Trappist of Geuze aan toe. Smeer de twee boterhammen in met goeie mosterd en leg ze op het vlees en laat ze mee stoven. Vergeet er ook de 2 laurierblaadjes, 3 soeplepels azijn en de klontjes suiker niet bij te voegen. Laat stoven tot het vlees gaar is. De saus eventueel binden met een beetje maizena en water.
Heel lekker met zelfgemaakte frietjes of puré.
Laat dit echte Vlaamse gerecht u smaken.
Receptnummer: 2790 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Hertveldt Gentil
Opmerking:
Fijn gesneden rauw witloof met een beetje mayonaise is heel lekker bij dit gerecht.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept