Hemeltje's omelet souffle
Ingredienten: (1 pers.):
3 eieren
koksroom
olijfolie
1 tomaat
1 sjalotje
handje geraspte kaas
peper
zout
Bereiding:
Klop de eieren met een flinke scheut koksroom in een kommetje tot een mooi mengsel. Voeg peper en zout toe. Snijd de tomaat in plakjes. Halveer het sjalotje en snij in halve ringen. Verhit de olie in de koekenpan. Bak de tomaat en de ui in de koekepan op hoog vuur en gooi daarna het eimengsel er bovenop. Strooi de geraspte kaas hierover. Haal de koekenpan van het vuur wanneer de onderkant van de omelet gestold is en zet deze 1 a 2 minuten onder de (hete) grill. Zie de omelet prachtig omhoogkomen en serveer met geroosterd brood.
Receptnummer: 2797 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Hemeltje
Opmerking:
Koksroom kan afgewisseld worden door slankroom. Varieer met bacon/ gekruid geruld gehakt en champignons.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept