Moos' Tomaat-kaasfondue (kan niet mislukken) |
Ingredienten: (2 pers.):
blik gepelde tomaten
400 g. geraspte kaas (bv. emmenthaler en gruyere)
4 tenen knoflook
peper en zout
wat takjes verse peterselie
glas witte wijn
nootmuskaat | Bereiding:
Pak een pan met een dikke bodem. Pureer de tomaten. Doe de tomaat in de pan en knijp de tenen knoflook erboven uit. Verhit het geheel goed door en voeg de kaas beetje bij beetje toe en blijf goed roeren totdat deze gemolten is. Schenk de witte wijn er voorzichtig bij bij en voeg zout en peper en nootmuskaat toe. Snijd de peterselie in kleine stukjes en strooi deze vlak voor het opdienen over de pan. houd de pan warm boven een waxinelichtje. |
Receptnummer: 2799 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Moos Fernandes |
Opmerking: Lekker dippen met stokbrood, maar ook met: geblancheerde broccoliroosjes, bloemkoolroosjes of champignons. Drink erbij een kopje thee of een glaasje droge witte wijn. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |