Charlotte d'advocaat
Ingredienten: (6 pers.):
6 blaadjes gelatine
100 gr. lange vingers
1/4 liter slagroom en evt. extra voor garnering
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels suiker
1/4 l. advokaat
zout
Bereiding:
week de blaadjes gelatine tot ze helemaal zacht zijn in een schaaltje koud water (ca. 5 min.)
klop de slagroom met de vanillesuiker en suiker bijna stijf. doe de advokaat in een ruime schaal
knijp de blaadjes gelatine uit en leg ze in een schaaltje. zet het schaaltje in een pan met een laagje kokend water smelt de gelatine
voeg de gelatine in een straaltje, al roerend, aan de advokaat toe. spatel de slagroom door de advokaat.
zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten rechtop in een iets toelopende souffleschaal of charlottevorm. (=soort tulband vorm maar dan zonder middenopening) vul de puddingvorm direct met het advokaatmengsel en laat de charlotte 2-3 uur opstijven in de koelkast
keer de vorm om op een schaal en laat de charlotte eruit glijden. strik om de charlotte een mooi lint en garneer evt. met toefjes slagroom en chocolaatjes
Receptnummer: 28 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept