Nieuws   Zoeken 

Moos' groene groenten in de wok
Ingredienten: (3 pers.):
1 grote groene paprika
handje broccoliroosjes (evt. diepvries)
ruime hand diepvriesspercieboontjes
handje sugar snaps
stuk komkommer
flesje Thaise vissaus
3 druppels olijfolie
Bereiding:
Sniid de paprika in lange repen en de komkommer overlangs door de helft en dan in dikkere plakjes. Doe de druppeltjes olijfolie in de wok en wok-bak de spercieboontjes en de broccoliroosjes. Voeg na 5 minuten de paprika toe en na 6 minuten de sugar snaps. Druppel de Taise vissaus eroverheen (niet teveel want het is erg zout) en roerbak de komkommer er nog eens 2 miuten bij. Simpel, gezond en lekker.
Receptnummer: 2801 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Moos Fernandes
Opmerking:
Uiteraard kan je ook hierbij nog diverse andere groene groenten doen: ik gebruik vaak paksoi (inclusief het blad), boterboontjes en taugé. De vissaus geeft het geheel net dat beetje oosterse smaak en is ook uitstekend te gebruiken als vervanger van zout in visgerechten of soepen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept