Nieuws   Zoeken 

Hertveldt's proef 'SPAGHETTI' zo eens!
Ingredienten: (8 pers.):
3 uien
1 kg gehakt
2 blikken gepelde tomaten
1 klein blik tomatenpuré
1 groene peper (er is al rood genoeg)
paprika
1 runderbouillonblokje
peper en zout
1 klontje suiker
harissa of tabasco
barbequekruiden
olijfolie
look
Bereiding:
Snipper de uien. Doe olijfolie in een kom. Bak de uien en voeg voor ze bruin worden het gehakt toe. Maak het gehakt niet fijn. Laat er nog redelijke grote stukken in. Laat bakken. Voeg de tomatenpuré toe en laat 2 minuten meebakken (dat neemt de bittere smaak een beetje weg. Voeg ook de fijn gesneden groene paprika toe. Giet de 2 blikken gepelde tomaten in een kommetje en maak ze fijn met een vork. Voeg dit bij het gehakt samen met het bouillonblokje, het klontje suiker, peper en zout en een half koffielepeltje barbequekruiden. Voeg 2 zeer fijn gesneden lookteentjes toe. Laat een 20 minuten zachtjes koken. Maak volgens uw eigen smaak pikant met harissa of tabasco. Kruiden met peper en zout naar eigen smaak. U kan op uw bord nog pikanter maken voor de liefhebbers. Kook het deeg in ruim water met een scheutje olijfolie en zout. Als de pasta gaar is, afgieten. Giet in de lege kom een bodempje olijfolie en voeg er de uitgelekte pasta aan toe. Zet terug op het voor en roer om. Serveren met brood. Spaghetti bestrooien met pamesan of gewone geraspte kaas.
Smakelijk. Let er op hoe de dikke stukken gehakt in de smaak zullen vallen!
Receptnummer: 2807 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Hertveldt Gentil
Opmerking:
Is de saus een beetje te scherp voeg dan een weinig water toe. Hou je van dikkere saus dan kan je ze binden met maiszetmeel. Een gewoon tafelwijntje (rood) smaakt lekker bij dit gerecht.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept