Nieuws   Zoeken 

Hertveldt's balletjes in tomatensaus
Ingredienten: (8 pers.):
1 kg gehakt
2 uien
1 bakje champignons
1 blik gepelde tomaten
1 klein blik tomaten puré
1 runderbouillonblokje
peper
zout
olijfolie
broodkruim
2 eierdooiers
water
paprika
Bereiding:
Snipper de uien en bak ze in een beetje olijfolie. Voeg er het blik gepelde tomaten aan toe en maak ze fijn met een vork. Voeg een 25 cl water toe, het bouillonblokje en de fijngesneden look. Snij de champignons in schijfjes, bak ze lichjes in olijfolie en kruid ze met peper en zout. Voeg toe aan de tomatensaus. Bereidt het gehakt met het broodkruim van 2 sneden brood en 2 eierdooiers. Kruiden met peper en zout en goed mengen. Rol balletjes ter grootte van een ping pong bal. Drop de balletjes rechtstreeks in de tomaten saus en laat alles een 20 minuten zachtjes koken. Proeven en op smaak brengen met peper, zout en paprika. Saus binden met maiszetmeel. Smaakt de saus te fel door, voeg dan nog een beetje water toe.
Receptnummer: 2808 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Hertveldt Gentil
Opmerking:
Smakelijk met zelfgemaakte frietjes of aardappelpuree Ook koud zeer lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept