Nieuws   Zoeken 

Hertveldt's kalkoenfilet met halve peertjes en bosbessen
Ingredienten: (6 pers.):
2 grote kalkoenfilets
1 grote blik halve peren op siroop
1 blik rode bosbessen
peper, zout en kipkruiden
3 builtjes rijst
1 runderbouillonblokje
olijfolie
Bereiding:
Bak de kalkoenfilets mooi bruin in de olijfolie. Kruiden met peper, zout en een beetje kipkruiden. Zet een kom ruim water op het vuur met een weinig olijfolie en het runderbouillonblikje en laat daarin de rijst gaar koken. Open het blik peren en giet alles in een kom. Verwarm maar laat net niet koken. Open ook het blik bosbessen (bij gebrek aan bosbessen is een goed alternatief aardbeien of pruimen konfituur. Worden koud gebruikt.) Maak van het braadvocht een mooie jus (een beetje water bijvoegen, peper, zout en lichtjes dikken met maiszetmeel) Schik de peren op een bord en vul de holtes op met de bosbessen of konfituur. Giet de rijst af, doe een beetje olijfole in de kom en doe er de rijst bij. Goed omroeren. Geef elke gast een peer met bosbessen, een stukje kalkoenfilet en rijst. Schep een beetje jus over de rijst en het vlees. De resterende peren zet je in het midden van de tafel alsook de overgebleven bosbessen. Het vlees kun je versieren met een plukje peterselie. Succes verzekerd !
Receptnummer: 2809 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Hertveldt Gentil
Opmerking:
Een klein beetje room toevoegen aan de jus maakt dit eenvoudige gerechtje nog feestelijker. Kroketjes passen er ook bij. Ik drink er graag een half droog wit wijntje bij of een koel wit biertje( Hoegaerden, Brugs tarwebier, enz...).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept