Hertveldt 's ajuinsaus met spek |
Ingredienten: (6 pers.):
5 uien
boter
3 lapjes spek per persoon(of meer)
peper en zout | Bereiding:
Bak het spek naar smaak(krokant of gewoon) in de boter. Kruiden met peper en zout.
Als het spek uitgebakken is op een bord leggen en warm houden in een matig warme oven.
De gesnipperde uien bakken in de boter van het spek. Onder roeren met een houten spatel de uien goed donker laten worden(ajuinsaus mag niet bleek zijn). Als ze goed donker zijn(ook niet laten verbranden)beetje bij beetje water toevoegen en roeren. De uien en het donkere kookvocht zal aan de saus een mooie bruine kleur geven. Ongeveer 25 cl water gebruiken. De saus lichtjes binden met maiszetmeel. De plakjes spek toevoegen en opdienen. Lekker met aardappeltjes of puree. |
Receptnummer: 2826 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Hertveldt Gentil |
Opmerking: Een echte boerenmaaltijd voor de koude dagen. Smakelijk |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |