Nieuws   Zoeken 

Marianne's witlof uit de wok
Ingredienten: (2 pers.):
4 struikjes witlof
1 banaan
200 gram hamblokjes
1 zakje (voorgekookte) krielaardappeltjes
1 zakje/pakje kaassaus
1 eetlepel olijfolie
Bereiding:
Snij de witlof in dunne reepje, verwijder steeds de harde (bittere) kern. Zet de witlof minimaal 1 uur in ruim water. Laat het daarna goed uitlekken in een vergiet.
Zet de wok op met de olijfolie. Doe de hamblokjes er in. Voeg de krielaardappeltjes toe en bak het onder voortdurend rondscheppen voor 3 minuten. Voeg hierna de witlof toe en bak deze mee. Laat het vuur hoog staan, zodat het vocht kan verdampen. De witlof moet nog knapperig blijven.
Voeg nu het zakje/pakje kaassaus toe. Let op je kunt ongeveer de helft van de voorgeschreven hoeveelheid vocht voor de saus weglaten.
Voeg als laatste de in plakjes gesneden banaan toe.
Receptnummer: 2836 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 65 min. | Meer recepten van: Marianne
Opmerking:
Ook kinderen vinden dit lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept