Nieuws   Zoeken 

Hertveldt's Escargots de bourgogne in lookboter
Ingredienten: (6 pers.):
+- 40 verse wijngaardslakken (of uit blik)
echte boter
verse lool
gehakte peterselie
(of gemakkelijker bereide lookboter met kruiden)
brood
Bereiding:
Verse wijngaardslakken zijn moeilijk te vinden. Neem een blik indien ze niet te vinden zijn. Bereiding van de lookboter. Zorg dat de boter zacht is(ongeveer 100gr). Kuis 8 teentjes knoflook en pers ze. Meng ze grondig onder de boter en voeg er de gesnipperde peterselie,een snuifje zout en peper aan toe. Neem de speciale slakken bordjes en doe in elk gaatje een bodempje look/kruidenboter. Leg in elg gaatje een slakje en vul op tot de rand met de boter. Zet onder de grill. Haal de korsten van 5 boterhammen en rooster ze goudbruin. Snij ze in reepjes van 1.5 cm. Verdeel de reepjes onder de gasten. Met een speciaal vorkje( maar twee tanden) de scargots uit het gaatje halen en de saus met het geroosterd brood eruit halen. Lekker snackje. Succes verzekerd. Smakelijk eten.
Receptnummer: 2855 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Hertveldt Gentil
Opmerking:
Bij gebrek aan speciale slakkenbordjes, kunnen ook gerecupereerde schelpen van wijngaardslakken gebruikt worden. Dan heb je wel speciale tangetjes nodig om de schelpjes vast te pakken. Met enig improvisatievermogen lukt alles wel.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept