Nieuws   Zoeken 

Tilly's chinese gehaktballetjes
Ingredienten: (4 pers.):
1 pond gehakt
1 kleine ui
2 el. paneermeel
zout en peper
1/2 tl. sambal
1 ei
1 groene paprika
3 schijven ananas uit blik
2 eetl. zonnebloemolie
250 ml.vleesbouillon
2 el. azijn
1 el. bruine basterdsuiker
2 el. ketjap
1 el. allesbinder/maizena
Bereiding:
Doe het gehakt in een kom.Schil en snipper de ui en voeg de ui, het paneermeel, het zout, de peper,de sambal en het ei toe aan het gehakt.Kneed alles goed door elkaar en maak er kleine balletjes van. Bak de gehaktballetjes in de olie rondom bruin en gaar in circa 10 minuten. Maak ondertussen de paprika schoon en snijd deze in dunne reepjes.Snijd de ananas in stukjes. Haal de gehaktballetjes uit de pan met een schuimspaan en bak in het overgebleven vet (ong. 2 el blijft erover) de reepjes paprika. Meng de bouillon, de azijn, de bruine suiker, de ketjap en allesbinder door elkaar en giet dit mengsel al roerende in de pan. Breng de saus aan de kook en voeg de gehaktballetjes en de stukjes ananas toe.Laat de gehaktballetjes en ananas in de saus heet worden. Eet smakelijk.
Receptnummer: 2856 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Tilly
Opmerking:
Serveren met bami, nasi of gewoon gekookte rijst en een salade
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept