Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. h.o.h. gehakt
8 plakjes bladerdeeg
150 gr. oud witbrood (of paneermeel)
Zout, peper
nootmuskaat
1 kleine ui, heel fijn gesneden
1 theel. sambal
2 eierdooiers, (loskloppen)
Beetje melk, (Om het brood in te weken)
| Bereiding:
Per broodje 2 plakjes bladerdeeg uitrollen tot een rechthoekig lapje. Alle ingrediënten goed door elkaar mengen.( Het brood even vermengen met een beetje melk en goed uitknijpen). Het gehakt in 4 porties verdelen. Rol er, met natte handen, 4 rolletjes van. (In de koelkast 1 uurtje goed koud laten worden). Leg de rolletjes gehakt op het deeg en vouw het deeg er overheen. Plak de randen vast met losgeklopt eierdooier, en bestrijk ook de bovenkant ermee. Bak de saucijzenbroodjes, bij 225°C, gaar en bruin in het midden van de oven! (Ong. 20 minuten.) |