Engeltje's Armeense groente-ovenschotel
Ingredienten: (4 pers.):
4 eetlepels olijfolie
2 gesneden preien
2 aardappels in schijfjes
4 kleine wortelen, over de lengte in drieen gesneden
4 middelgrote uien, in dikke ringen
2 courgettes, in schijven
2 rode paprika's, van zaad ontdaan, in repen gesneden.
1 kleine aubergine, geschild en in schijfjes gesneden
4 grote tomaten in partjes
zout en versgemalen zwarte peper
Voor het knoflook-kruidenmengsel:
4 teentjes knoflook, fijngehakt
4 volle eetl. verse kruiden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C. Giet een laagje olie in een diepe ovenschaal. Doe de knoflook en de kruiden bij elkaar in een kommetje. Leg de groenten in laagjes in de schaal en besprenkel elke laag met peper en zout, olie en knoflookmengsel. Begin met een laag prei, gevolgd door aardappels en daarna de andere groenten met de tomaten bovenop, zodat het vocht ervan tijdens het bereiden omlaag loopt over de andere groenten. Giet de resterende olie erover en laat de schaal ong. 45 min. in de oven staan, tot de groenten zacht zijn.
Receptnummer: 2869 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Engeltje
Opmerking:
Super slank,dus past in een afslankdieet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept