Gekarameliseerde appeltaart met amandelspijs voor 12 punten
Ingredienten: (4 pers.):
5 plakjes diepvriesbladerdeeg
5 stevige appels (Elstar)
100 gr. amandelspijs (Baukje)
1 ei
60 gr. boter
85 gr. kristalsuiker
40 gr. geschaafde amandelen
Bereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225C. Schil intussen de appels, snijd ze in parten en verwijder de klokhuizen. Roer de amandelspijs met het ei door elkaar. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het deeg uit tot een lap van 30 cm doorsnede. Smelt de boter in een pan met dikke bodem, voeg 60 gr. suiker toe en laat de suiker al roerend smelten en lichtgeel kleuren. Schenk het in een ingevette lage taartvorm (doorsnede 26 cm) en verdeel er de geschaafde amandelen, de appelparten en het amandelspijsmengsel over. Bestrooi met de rest van de suiker. Dek het af met de deeglap en stop het deeg goed tussen de randen van het bakblik en het fruit. Prik het deeg op verschillende plaatsen met een vork in en bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. laat de taart 15 min. rusten. Keer de taart voorzichtig op een mooie schaal en serveer lauwwarm met een flinke toef slagroom.
Receptnummer: 287 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 80 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept