Nieuws   Zoeken 

Beppie's uientaart
Ingredienten: (4 pers.):
Voor het deeg:
300 gr tarwebloem.
3 dl. melk.
20 gr. verse gist.
1 ei.
Snufje suiker.
Snufje zout.
50 gr. boter/margarine.
Voor de vulling:
500 gr. uien.
1 bosje lente-uitjes.
1 eetl. olie.
2 dl. zure room.
2 eieren.
Zout/peper.
1 theel. gemalen komijn.
Beetje boter om de bakplaat mee in te vetten.

Bereiding:
De bloem in een kom zeven en in het midden een kuiltje maken. 1 1/2 dl melk verwarmen, de gist er in brokkelen en laten oplossen. De suiker toevoegen en alles in het kuiltje gieten. Afgedekt 20 min. laten rijzen. Het ei, zout, boter en de rest van de melk toevoegen en alles tot een deeg kneden. Weer afdekken en 30 min. laten rijzen. De oven verwarmen op 180°C. De uien en de lente-uitjes in smalle ringen snijden en in de olie op een niet te hoog vuur glazig bakken. Af laten koelen. De bakplaat invetten en het deeg op de plaat uitrollen en een rand vormen. Room en eieren mengen en met zout/peper en komijn op smaak brengen. Dit over het deeg verdelen en in het midden van de oven in 50 min. knapperig bakken.
Receptnummer: 2872 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
De taart kan je wat pittiger maken door ong. 150 gr. dobbelsteentjes spek met de uien mee te bakken. En in plaats van uien smaakt ook prei heel goed!! Voorbereiden 40 min. Rusten 50 min. Baktijd 50 min.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept