Nieuws   Zoeken 

Diana's kipfilets in tomaten-nasi-saus
Ingredienten: (4 pers.):
2 zakjes mix fijne kruiden voor nasi (± 90g Conimex)
kipfilets voor 4 personen
zout, peper
4 eetl. boter of margarine
6 eetl. bloem
4 blikjes tomatenpuree (180 g totaal)
12 eetl. koffieroom of 1 pakje houdb. slagroom
Bereiding:
Kip inwrijven met zout en peper. In koekepan boter verhitten. Kip snel aan elke kant bruinbakken. Uit pan scheppen. Dan de saus maken. Dit gaat het makkelijkst in de magnetron, dan kan het niet aanbranden. Door bakvet bloem roeren. Al roerende 8 dl water toevoegen. Dit in een paar stappen doen en steeds even uit de magnetron halen en doorroeren. Blijven roeren tot lichtgebonden saus. Erdoor roeren: nasikruiden en tomatenpuree. Dan naar keuze verder in de pan of in een (grotere) magnetronschaal in de magnetron. Kip in saus leggen. Met deksel op de pan in ± 20 minuten zachtjes gaar laten worden. Af en toe keren. Koffieroom of slagroom erdoor roeren. Lekker met doperwten en rijst.
Receptnummer: 2876 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Diana
Opmerking:
Dit recept is al oud. Oorspronkelijk werd het helemaal in de pan bereid, maar sinds de magnetron kan het veel makkelijker!
Het is (nog steeds) een favoriet van onze - nu bijna volwassen - zoon, die dit als klein kindje heel lekker vond, terwijl hij geen nasi lustte! De room verzacht de scherpe smaak van de nasikruiden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept