Nieuws   Zoeken 

Diana's amandelspijs
Ingredienten: (1 pers.):
130 g witte, niet gezouten en niet gebrande amandelen,
het lekkerst zijn ze als je ze niet voorverpakt koopt, maar vers laat afwegen.
130 g suiker
1 ei
Bereiding:
Maal de amandelen in de blender. Maal ze nog een keer met suiker en ei. Kneed alles nog een keer goed door elkaar en bewaar het in een gesloten plastic koelkastdoosje of in een gesloten jampotje. Na 2 dagen kan de amandelspijs gebruikt worden, maar na 3 weken ! (in de koelkast bewaren) is ze nog beter.
Receptnummer: 2884 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Diana
Opmerking:
Dit is een (oud) recept uit het Joodse kookboekje.
Daar worden er ook nog 3 bittere amandelen (wat zijn dat?) bij gedaan en de geraspte schil van 1 citroen, maar ik vind niet dat er citroen in moet.
Deze spijs is heel lekker en zonder al die vervelende toevoegingen (houdbaarheidsstoffen en smaakstoffen en zo), die in de voorverpakte spijs zitten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept