Nieuws   Zoeken 

Diana's snelle appeltaart met kersen en kruimeltjes
Ingredienten: (10 pers.):
Deeg:
300 g gezeefde bloem
100 g witte basterdsuiker
200 g kleingesneden boter
1 groot ei
snufje zout
Vulling:
750 g appelstukjes (bijv. Braeburn of Elstar)
1 theelepel kaneel
¼ theelepel nootmuskaat
potje taartfruit kersen van Hero of een potje kersenjam
Kruimeldeegje:
100 g boter
100 g bloem
100 g suiker
Bereiding:
Kneed het deeg met de deeghaken van de keukenmachine of met de hand. Laat het deeg eventueel even rusten in de koelkast (terwijl je de vulling en het kruimeldeegje maakt). Rol het deeg uit en doe het in een beboterde glazen of aardewerken ovenvorm van 24 cm met een wat hogere rand dan een quichevorm. Prik de bodem hier en daar in met een vork. Leg de appel/kersenvulling erop. Daar bovenop de kruimeltjes. Beetje aandrukken. Combinatiemagnetron voorverwarmen op 200°. Dan gaat het heel snel: met 350W erbij 30 minuten. Klaar. In de vorm laten afkoelen. Als je er af kunt blijven, is het de volgende dag echt nog lekkerder!
Receptnummer: 2889 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 55 min. | Meer recepten van: Diana
Opmerking:
Dit kan natuurlijk ook in een gewone oven.
Dan zal het ongeveer 60 - 70 minuten duren bij 200°. Dan kun je natuurlijk ook een gewone springvorm gebruiken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept