Wafeltaartjes met gepocheerde peer
Ingredienten: (4 pers.):
voor 4 taartjes:
2 stevige peren
1 dl halfzoete witte wijn
1 dl slagroom
100 gr. mascarpone
25 gr. gemengde ongezouten noten
8 chocolade wafelkoeken (galetten)
4 el schenkstroop
slagroomspuitzak
Bereiding:
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Breng de wijn met 1/2 dl water aan de kook. Voeg de peerpartjes toe en houd ze 5 min. tegen de kook aan. Neem ze uit het vocht en laat ze afkoelen. Klop de slagroom dik lobbig en klop de mascarpone en 2 el van het kookvocht van de peren erdoor. Doe het over in een spuitzak met grove kartelmond en leg tot gebruik in de koelkast. Hak de noten grof. Verdeel 4 koekjes over 4 bordjes en verdeel er 1/3 deel van de mascarponeroom erover. Houd 12 partjes peer apart en verdeel de rest van de peer over de room. Verdeel er 1/3 deel van de room over en dek het af met de rest van de koekjes. spuit op elke taart een flinke toef slagroom en garneer met de rest van de peer, de noten en de stroop
Receptnummer: 289 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept