Aubergine gehakt schotel van Chanoek |
Ingredienten: (3 pers.):
1 grote aubergine of 2 kleine
1 bakje champignons
300 gr gehakt
100 gram koffiemelk of slagroom
1 uitje
peper
zout
4 eieren
1 tomaat
1 zakje geraspte kaas
Eventueel scheutje witte wijn
| Bereiding:
Verhit een wok of hapjes pan met een scheutje olie. Bak de in blokjes gesneden aubergines 2 minuten. Haal de aubergines uit de pan en kruid deze met peper en zout. Nieuw scheutje olie in de pan en rul het gehakt. dan de gesnipperde ui erbij en de champignon plakjes of blokjes. Maak ondertussen een mengsel van de room en de eieren met scheutje zout. (eventueel ipv zout bouillon poeder) gooi inde wok de aubergines erbij en een klein scheutje witte wijn (is niet echt nodig de witte wijn maar maakt het wel extra lekker) en laat het nog 1 minuutje staan. In een overschaal stop je de aubergine mengsel. Op de schotel leg je de tomaat in schijfjes en de geraspte kaas. Overgiet de schotel met de room/eier mengsel. Nog in de oven totdat er de kaas beetje bruin wordt. ongeveer 20 a 30 minuten op 220 graden |
Receptnummer: 2899 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Chanoek |
Opmerking: Voor mensen die van veel zout houden is het lekker om bij de gehakt aubergine mengsel een bouillon blok op te lossen en dan in de overschaal te gieten |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |