Perenkruimeltaart voor 12 punten
Ingredienten: (4 pers.):
voor het deeg:
250 gr. bloem
zout
3 el witte basterdsuiker
75 gr. boter
50 gr. margarine
voor de vulling:
4 stevige peren
sap en rasp van 1 citroen
125 ml. crème fraiche
90 gr. bloem
50 gr. rietsuiker
1/2 tl kaneelpoeder
50 gr. boter
Bereiding:
Meng voor het deeg de bloem met een mespunt zout en de basterdsuiker in een kom, en wrijf er met de toppen van de vingers de in stukjes gesneden boter en de margarine door. Roer er met een mes 4-5 el koud water door en vorm een bal van het deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap (doorsnede 30 cm) en bekleed een ingevette lage taartvorm (doorsnede 24 cm) ermee. Snijd de overhangende randjes eraf en snijd er blaadjes van. Plak de blaadjes met water langs de rand van de taart. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven voor op 225C. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peerpartjes in stukjes. Roer de crème fraiche met 1 el bloem, de rest van de basterdsuiker, het citroensap en rasp en de peerstukjes door elkaar en vul de taartbodem met het mengsel. Meng de rest van de bloem met de rietsuiker, het kaneelpoeder en de boter, met de toppen van de vingers, tot een kruimelig mengsel en verdeel het over het peermengsel. Bak de taart 10 min. in de voorverwarmde oven. Temper de oven tot 180C en bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Serveer de taart lauwwarm of koud.
Receptnummer: 290 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 80 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept