Ingredienten: (4 pers.):
500 gr gehakt
2 eieren
4 sneetjes brood (casino)
10 gr gemberwortel
1 tl kerriepoeder
2 t knoflook
2 tl sambal
1 el ketjap manis
olijfolie
15 gr aardappelmeel
0,25 cl sherry
| Bereiding:
500 gram gemengd gehakt met 2 losgeslagen eieren, kruim van 4 sneden ontkorst oud brood (door handzeefje wrijven), 2 tl. rasp van geschilde verse gemberwortel, 1 afgestreken tl. kerriepoeder, 2 uitgeknepen tenen knoflook, 2 tl. sambal en 1 el. ketjap. Vorm er "naadloze" ovale bollen van (8 stuks); bak deze in fel hete olie aan alle zijden bruin. Giet 3 dl. water bij en bind met 15 gram aardappelmeel, vooraf aangemaakt in 0,25 dl. sherry. Laat de "ovalen" 'n kwartier in de saus aan de kook. Controleer op smaak en dien op. |