Nieuws   Zoeken 

Hertveldt's vispannetje
Ingredienten: (6 pers.):
Kleine vuurvaste kommetjes of lege Sint-Jacobsschelpen
Bloem
Boter
Melk
Peper, zout, muskaatnoot
Bouillonblokje(vis)
Garnaltjes (grijze zijn best), stukjes kabeljauw of andere vis in stukjes, gekookte mosseltjes.
Geraspte kaas
Paneermeel
Citroensap
Bereiding:
Doe +- 100 gr echte boter in een kom en laat smelten. Voeg er geleidelijk bloem aan toe en roer met een garde. Voeg er melk bij en blijf roeren. Dikt het te snel zet het dan naast het vuur en roer. Voeg peper, zout, muskaatnoot en een blokje visbouillon toe. Alles goed mengen. Voeg bloem en melk toe tot u een homogene smeuige saus bekomt. Proef en voeg nog kruiden toe naar eigen smaak. Doe de garnaaltjes(100gr), de kabeljauw of ander vis in stukjes in de licht pruttelende saus. Doe er ook ongeveer 30 licht gekookte mosseltjes bij. Verdeel alles over de kleine ovenkommetjes of de Sint-Jacobsschelpjes. Strooi er geraspte kaas en paneermeel over en plaats onder de gril tot er een mooi bruin korstje verschijnt. Bedruip met enkele druppels vers citroensap en serveer met lichtjes geroosterd brood. Een droog wit wijntje gaar er uitstekend bij. Smakelijk eten.
Receptnummer: 2935 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Hertveldt Gentil
Opmerking:
Dit gerecht kan ook als hoofdgerecht gebruikt worden. Maak gewoon een grotere hoeveelheid en doe er meer soorten vis bij. Serveer met aardappelpuree of rijst.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept