Ingredienten: (2 pers.):
250 gr. varkensreepjes,
2 eetl. boter,
zout en peper,
500 gr. panklare krielaardappeltjes,
250 gr. winterwortel in reepjes,
250 gr. prei in ringen,
1 doosje maggi groentesmoor ham-kaas,
2 eetl. smeerkaas,
1 eetl. fijngesneden bieslook | Bereiding:
Bak de varkensreepjes, met zout en peper bestrooid, in hete boter al omscheppend in 5 min. bruin. Voeg de krieltjes, prei, wortelreepjes en 1,5dl. water toe, zet het deksel schuin op de pan en laat 10min. zachtjes smoren. Bereid ondertussen het zakje groentesmoor ham-kaas zoals op het pakje staat. Roer de gewelde mix door de groentes en breng aan de kook. Laat de smeerkaas erin smelten en laat het gerecht nog een paar min. zachtjes smoren. Bestrooi voor het opdienen met bieslook |