Ingredienten: (4 pers.):
200 gr zachte geitenkaas
4 el fijngesneden koriander
8 zachte tortilla's
binnenste blaadjes van 1 kleine krop frisee salade
1 groene appel, ongeschild, in dunne plakjes
1 avocado, in partjes
1 rode paprika, in lange, hele dunne reepjes
1 el oreganoblaadjes
voor de dressing:
sap van 1 sinaasappel
1 el fijngesneden jalapenopeper
5 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
2 el limoensap
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 el fijngesneden verse oregano of marjolein
1 tl gemalen komijn
zout, peper | Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 graden. Geitenkaas en koriander mengen. 4 Tortilla's bestrijken met geitenkaasmengsel en afdekken met andere tortilla's. Tortilla's op bakplaat leggen en in midden van de oven 5-7 min. bakken tot de kaas gesmolten is en de tortilla's lichtbruin zijn. Tortilla's iets laten afkoelen en elk stapeltje in 8 punten snijdne. Frisee, appel, avocado en paprika luchtig mengen. Voor dressing alle ingredienten mengen en voorzichtig door de salade scheppen. Punten tortilla's op salade serveren en salade garneren met oreganoblaadjes. |