Nieuws   Zoeken 

Renaatje's penne met pittige gehaktsaus en rozijnen
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
2 teentjes knoflook
250 gr gehakt
1 tl kaneel
1/2 tl komijn
2 tl oregano
sambal
peper, zout
1 blik tomaatblokjes
75 gr rozijnen
350 gr penne
150 gr feta
groene peper
Bereiding:
Snipper de ui, was de rozijnen, snij de feta in blokjes en snij de groene peper in ringetjes. Fruit de ui met de knoflook en bak het gehakt hierin rul als de uitjes beginnen te bruinen. Voeg toe als het gehakt gaar is: kaneel, komijn, oregano, sambal, peper, zout, tomaatblokjes en rozijnen. Laat 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen de penne gaar. Spoel de penne af met koud water en schep door de saus. Laat het geheel goed warm worden. Bestrooien met blokjes feta en ringetjes peper.
Receptnummer: 2953 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: renate
Opmerking:
Voor kinderen kun je een minder pittige variant maken zonder sambal en pepertje
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept