Nieuws   Zoeken 

Lauretta's spinazie-gehaktschotel
Ingredienten: (4 pers.):
600 gram spinazie
2 teentjes knoflook
1 kilogram aardappelen
boter
melk
nootmuskaat
selderiezout
600 gram rundergehakt
1 gesnipperde ui
2 ons geraspte belegen kaas
1 fijngekruimelde beschuit
zoete ketjap
tomatenketchup
peper, zout
Bereiding:
Bereid de spinazie en breng het op smaak met zout, peper en 1 geperst teentje knoflook. Maak puree van de gekookte aardappelen, melk en boter. Vervolgens de puree op smaak brengen met peper, selderiezout en nootmuskaat. Braad het gehakt, de ui, 1 teentje knoflook uit de pers, peper, zout, een scheutje ketjap en wat tomatenketchup. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe in een ovenschotel eerst de spinazie, vervolgens het gehakt, daarna de aardappelpuree. De kaas en de beschuit als laatste. Leg er nog wat klontjes boter op en dan kan het geheel nog even in de oven tot het gerecht een mooi bruin korstje heeft.
Receptnummer: 2956 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Lauretta Akkerman
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept