Nieuws   Zoeken 

Betty's stamppot van Chinese kool
Ingredienten: (4 pers.):
1 1/2kg. aardappels
zout
1 ui
1 teentje knoflook
1 chinese kool
1 zakje nasikruiden
1 eetl. olie
125gr. spekreepjes
Bereiding:
Schil de aardapppels, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout gaar. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Maak de chinese kool schoon, snijd hem in dunne reepjes en laat de kool goed uitlekken. Schenk 1dl. heet water op de nasikruiden. Verhit de olie en bak de spekreepjes 3min. op een hoog vuur knapperig uit. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze op een halfhoog vuur 3min. mee. Schep de nasikruiden met het vocht erdoor en laat alles op een laag vuur 3min. zachtjes pruttelen. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep de chinese kool en het nasikruidenmengsel erdoor en verwarm alles al omscheppend op een halfhoog vuur.
Receptnummer: 2965 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Betty
Opmerking:
Lekker met een karbonade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept