Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
3 el. olie
100 gr. gerookte spekblokjes
2 teentjes knoflook
1 el. milde currypasta (of kerriepoeder)
1 zakje aardappelschijfjes
500 gr. panklare spitskool
250 gr. rookworst
2 dl. kokosmelk (van een zakje santen, conimex)
peper, zout
2 el. fijngehakte koriander of peterselie | Bereiding:
Pel de ui en snipper hem grof. Verhit de olie in een wok en bak de spekblokjes zachtjes uit. Fruit de ui ca. 3 min. zachtjes mee. Pers de knoflook erboven uit en roer de currypasta erdoor. Bak alles ca 1min. Schep dan de aardappelschijfjes en de spitskool erdoor en bak ze al omscheppend ca. 3 min. Snijd de rookworst in plakjes en voeg ze met de kokosmelk toe. Verwarm de curry nog ca. 5min. op zacht vuur. Voeg peper en zout naar smaak toe. Strooi de koriander erover. |