Betty's eiermie met paksoi en pikante kip
Ingredienten: (4 pers.):
4-6 eetl. smabal badjak
4 eetl. sherry
2 eetl. gembersiroop
300gr. kipstukjes naturel
250 gr. eiermie
6 eetl. vloeibare margarine
4 tomaten
6 bosuitjes
800gr. paksoi
4 eetl. soja saus
Bereiding:
Roer in een kom de sambal met de sherry en gembersiroop tot een marinade. Schep de kipstukjes erdoor en laat ze ca. 10min. marineren. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook en laat de mie ca. 4 min. van het vuur af wellen. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de bosuitjes in stukjes van ca. 3 cm. Snijd de paksoi in brede repen. Laat de mie in een vergiet uitlekken. Verhit de boter in een wok en roerbak de paksoi en de stukjes ui ca. 2min. op hoog vuur tot de paksoi is geslonken. Schep de stukjes kip met de marinade en de tomaat erdoor en bak alles nog ca. 2min. Schep de eiermie en de sojasaus erdoor en warm het gerecht al omscheppend goed door. Breng het gerecht op smaak met sambal en sojasaus.
Receptnummer: 2974 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: sBetty
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept