Rundvlees uit de wok
Ingredienten: (4 pers.):
4 grote gedroogde chines paddestoelen
500 gr. magere runderlapjes
1/2 rode, groene en gele paprika
1 bos lente uitjes
250 gr. bleekselderij
1 teentje knoflook
stukje gemberwortel (2 cm)
4 el. sesamolie
25 gr. cashewnoten
2 el. sojasaus
2 el. rijstwijn (of droge sherry)
zout en peper
Bereiding:
de paddestoelen in warm water leggen en 30 min. laten wellen. regelmatig het water verversen. in de tussentijd het vlees wassen, droogdeppen en in reepjes snijden.
de groenten wassen en schoonmaken. de paprika's in reepjes, uien in ringen en de selderij in plakjes snijden. de knoflook en gember schoonmaken en fijnsnijden. de paddestoelen uit het water halen en de harde stelle eraf snijden. onder de kraan wassen, droogdeppen en in zeer dunne reepjes snijden.
de olie in een wok verhitten, de noten hierin bakken tot ze gaan geuren en dan uit de wok halen. het vlees al roerend gaar bakken in de rest van de olie. de groenten, knoflook en de gember toevoegen en knapperig bakken.
met sojasaus en rijstwijn blussen, op smaak brengen en het mengsel al roerend nog 3 min. gaar laten worden, evt. nog een beetje water toevoegen. over de borden verdelen, noten erover strooien en serveren
Receptnummer: 30 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept